lauantaina, maaliskuuta 25, 2006

Moraali vientitavarana

YLEn uutisten mukaan 30 000 afrikkalaisnaista kuolee vuosittain abortin seurauksiin.

Etiopiassa abortin seuraukset on 2000-luvun tilastojen mukaan viidenneksi yleisin syy naisten sairaalakäynteihin ja toiseksi yleisin syy naisten kuolemiin sairaaloissa.

Etiopialaislääkäri kuvaa tilannetta "lääketieteelliseksi apartheidiksi". Uskonnollsiet järjestöt ovat voimakas syy tilanteeseen - ei vain Etiopiassa, joka on höllentänyt aborttilakejaan, vaan esimerkiksi Nigeriassa ja Keniassa. Roomalaiskatolisen krikon asenne aborttien ja ehkäisyn suhteen tappaa naisia. Niin tekee myös amerikkalainen politiikka.

Amerikkalaisen Guttmacher-instituutin johtaja tohtori Sharon Camp kertoo, että kuolemien vähentämistä haittaa Yhdysvaltain nykyinen kehitysapupolitiikka. Se ei salli rahoitusta järjestöille, jotka puhuvat abortin puolesta.

Paavilla ja presidentti Bushilla on yksi yhteinen piirre - kumpikaan ei voi tulla raskaaksi. Kai se oikeuttaa 4,2 miljoonan afrikkalaisnaisen vammauttamisen tai kuoleman vuosittain.

Vuosittain 4,2 miljoonan afrikkalaisnaisen arvioidaan turvautuvan abortissa omaan tai puoskarin apuun. Suurelle osalle koituu siitä terveysongelmia.

On se mukavaa olla moraalinen toisten puolesta.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

suomessa tapetaan yli 10000 syntymätöntä lasta vuosittain.

www.lopettakaatappaminen.tk

11:06 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home