torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Luovumme uruista

EU-direktiivin noudattaminen sulkee loput kolme Suomen urkuvalmistamoa, jos se tällaisena toteutetaan (kuten nyt näyttää). Tuskallisinta on, että HS:n mukaan EU tekee tämän "puoliksi epähuomiossa".

Eurooppalaiset urkurakentajat ovat olleet direktiivistä kuohuksissaan, vaikka Euroopan komissio rauhoitteli äskettäin tilannetta lausunnollaan: "Meillä ei ole tarkoitusta lakkauttaa ikivanhaa traditiota. Ainoa tavoitteemme on varmistaa, että tulevan lainsäädännön terveys- ja turvallisuustavoitteet saavutetaan Euroopan hallitusten ja Euroopan parlamentin päättämällä tavalla."

Anteeksi tämä kivikautinen näkemys, mutta mitä hittoa me teemme yhteisössä, joka puuttuu kaikkeen, jopa urkujen valmistukseen, "puoliksi epähuomiossa". Mitä isompi alue, sitä suurempi vastuu.

Haluammeko elää maailmassa, jossa urut vaikenevat jonkin sähkölaitteita koskevan, byrokraattien sommittelevan säännön vuoksi? Tarttis tehdä jotakin.


1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

"...mitä hittoa me teemme yhteisössä, joka puuttuu kaikkeen, jopa urkujen valmistukseen..."

Eikös myös Suomen valtio puutu "kaikkeen"? Suomen laissa on runsaasti säädöksiä, jotka säätelevät myös esim. urkujen valmistusta. Pitäisikö meidän erota Suomen valtiosta?

Entä kun bussit ei toimi kunnolla; vuoroja jää välillä pois, bussit myöhästelee, kuljettaja on joskus töykeä? Mitä hittoa me teemme busseilla, eikö linja-autoliikenne olisi syytä lakkauttaa?

Entä kun YK on tehoton, siellä on kuulemma esiintynyt jopa korruptiota. Pitäisikö meidän erota YK:sta, pitäisikö koko järjestö peräti lakkauttaa?

9:39 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home