keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Äänestysliput vientiin

Eri puolilla maailmaa pidetään vaaleja. Illasta iltaan katselemme uutisissa, miten ihmiset yrittävät tunkea kaikenlaisia lakanoita liian pienistä raoista monenlaisiin vaaliuurniin pystymättä päättämään, onko tämäkin läpyskä nyt taitettava pitkittäin, poikittain neljään vai kahdeksaan kertaan vai peräti kolmioksi.

Illasta iltaan mietityttää, miksi Suomessa homma on niin helppoa ja muualla niin vaikeaa. Meillä vaalilippu on juuri oikean kokoinen, vaaliuurnan rako on sopivasti isompi kuin lippu, vaaliavustajia löytyy. Miksi emme vie rohkeasti suomalaista osaamista maailmalle ja ala markkinoida suomalaisia vaaleja?

Meillä on paljon muutakin, mitä voisimme markkinoida, mutta emme edes tajua, miten hyvin asiamme ovat - kuivauskaapit, ulospäin aukeavat eteisen ovet (joista ei tulla potkimalla läpi), eteisen vaatenaulakot, kaksinkertaiset ikkunat, oikeanmalliset lumilapiot... loputon lista asioita, joilla suomalainen ei resua, hiljaa vain kummastelee, miksi muut hölmöilevät.

Tehkää Suomi-mainosfilmejä muustakin kuin katutangotansseista ja mutapallosta! Myydään suomalaista, hötkyilemätöntä helppoutta! "Suomi, maailman käytännöllisin maa!"

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Amerikkalaisten elokuvien sisäänpäin aukeavat ja kynnyksettömät - siis helposti sisään potkittavat - ovet ovat kuulemma paloturvallisuuden takia sellaiset.

Mistähän tämäkin knoppitieto on tullut poimittua matkaan?

- Laura

10:38 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Aloin ymmärtää ovien aukeamissuunta-asiaa vasta kun asioin ulkomailla vessassa, jonka ovi aukesi sisäänpäin. Sellaisesta on kohtuullisen vaikea päästä ulos kiipeämättä ensin pöntön päälle seisomaan.

-- # mab

9:43 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home