tiistaina, tammikuuta 03, 2006

Konsulin hyvä työskentely

Kun kuuluisa tuntematon mies, joka lienee vaihteeksi lomalla Ateenassa, kavereineen räjähdytti kolme kotitekoista pommia, syntyi Suomessa huoli. Television uutisfilmissä kerrottiin, että isku ei voinut mitenkään olla kohdistunut konsuli Leena Vuorioon, koska "hän on hoitanut työnsä niin hyvin".

Ensimmäinen ajatukseni oli, että anarkistit nimenomaan päästäisivät päiviltä virkamiehet, jotka työskentelevät hyvin. Anarkia ei pidä hyvin toimivasta valtiosta. Näin siis ajattelin siinä vaiheessa, kun uutisissa ilmoitettiin, että Suomen konsulin auto oli räjäytetty. Uutinen antoi kuvan terroristiryhmästä, joka sijoitti muoviräjähdettä konsulin autoon räjäyttääkseen hänet kappaleiksi kuten Irakissa tai Sisiliassa.

Nyt kuva onkin ihan erinäköinen. Tuntematon mies on ilmoittanut yksityiselle televisioasemalle, että "Valtion vastainen oikeus" -niminen ryhmä on räjähdyttänyt kolme kaasukanistereista valmistettua pommia aamuyöstä. Muutamia autoja on tuhottu ja konservatiivisen puolueen päämaja vaurioitunut. Yksi kanistereista oli räjähdytetty sen kerrostalon parkkihallissa, jossa Vuorio asui. Lähinnä tulee mieleen liikaa ouzoa juonut kulmakunnan kuppilan porukka.

Ei kaikki maailmalla tapahtuva ole kohdistettu suoraan Suomeen, vaikka se suomalaista sattuisi sivuamaankin. Emme me ihan niin tärkeitä ole.