perjantaina, joulukuuta 23, 2005

Poliisin kiireet

Saimme taas havainnollisen esimerkin poliisien vähyydestä ja kiireistä. Jos joku kuolee, vika ei ole minun ja mieheni.

Näimme ikkunasta, miten kolmen miehen ryhmä tyhjensi kadun varrella pulloa. He heittivät pullon pois ja nousivat kauan kadun reunassa seisseeseen autoon. Auto on varsinainen ruosteämpäri, ikkunat olivat jäätyneet täysin umpeen eivätkä ovetkaan näyttäneet toimivan.

Pienen kiistelyn jälkeen pulloa eniten kallistellut mies tarttui rattiin. Kaksi muuta otti toisen auton ja molemmat lähtivät matkaan - ruosteämpärillä valot pimeinä. Tässä vaiheessa yhteiskuntahenkinen mieheni tarttui kännykkään ja soitti asiasta. Poliisipartion vakuutettiin olevan ihan nurkilla, mutta eipä ilmestynyt.

Jonkin ajan kuluttua kahden auton letka tuli takaisin. Epävarmasti ajanut auto oli edelleen pimeä, ikkunat jatkuvasti umpi jäässä. Oli kai käyty kaupassa - mukana oli muoviakssi. Autoa yritettiin pysäköidä vuorotellen kaikkien kolmen miehen voimin. Kaikki horjuivat ja heiluivat. Pihaan ajava henkilöauto oli saada ruostekipon kylkeensä.

Koko ajan mieheni jatkoi yrityksiään saada viranomaisia paikalle. Ei onnistunut. Kolmikko jätti ruosteämpärin kadun reunaan ja miehet ajoivat tiehensä sillä toisella autolla.

Jos nyt ajetaan kolari, kuka on syyllinen? Juopot itse, poliisit, jotka eivät tulleet, korkeammat tahot, jotka eivät anna riittävästi poliisipartioita?

1 Comments:

Anonymous Kari T said...

Taitaa olla poliisin säästötoimepiteet yleinen ongelma. Itsekin kirjoittelin tänään toisesta tapauksesta, jossa olisi poliisia kaivattu:
http://www.tuurna.com/kari/archives/2005/12/joulumielta_yri.php

6:27 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home