sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Hoitaja loppuiäksi

En halua puhua vainajista pahaa, mutta vaimonsa rakastajan murhaaman helsinkiläislääkärin tapauksessa minun on kysyttävä: mitä ihmettä hän oikein ajatteli?

Jos mies nai itseään puolta nuoremman naisen eri kulttuurista, se on uhkayritys. Jos hän vielä ilmoittaa halunneensa hoitajan loppuiäkseen, se on sekä tyhmää että häijyä naista kohtaan. Jos lääkäri olisi ollut suunnilleen 80-vuotias tai halvaantunut kuten Urpo Lahtinen, nainen olisi hyvinkin mielellään lähtenyt leikkiin mukaan. 53-vuotiaan miehen tapauksessa naisella oli odotettavissa pitkäaikainen orjuus vieraassa maassa. Mihin muuten 53-vuotias, parhaassa iässään oleva mies tarvitsi hoitajaa? Eikö niitä löytynyt omasta sairaalasta?

Tällaisten liittojen pitäisi jäädä 1600-luvun näytelmien riveille. Tosielämässä ne tuottavat parhaassa tapauksessa pahaa mieltä ja pahimmassa - kuten tässä - tragedian.

Jos ideana oli seksi - nuori ja eksoottinen nainen - se olisi vieläkin ollut tyhmää, mutta sopimus olisi ollut toisen kuuloinen. Jos hoitajasta todella oli puhuttu, lääkäri halusi kaksi hommaa yhden hinnalla. Ei maksanut itseään tämä diili. Älkää olko saitoja, miehet!