maanantaina, joulukuuta 12, 2005

Suomalainen rasismi

Liian usein uutisissa on samanlaisia juttuja kuin tänään: irakilaisen omistamaan Kebab-ravintolaan on heitetty polttopullo Laihialla. Ihmettelen, miten nämä yrityksiä tuhoavat rasistit oikeuttavat toimintansa itselleen.

Ulkolaisten tuloa maahan vastustetaan usein samoilla syillä, kuten sillä, että "he vain tulevat nauttimaan meidän korkeasta sosiaaliturvastamme". Jos joku perustaa menestyvän yrityksen, hän selvästikään ei nauti sosiaaliturvaa.

"He vievät suomalaisten työpaikat." Etninen ravintola ei vie suomalaisia työpaikkoja, koska suomalaiset eivät perusta sellaisia. Lisäksi ne lisäävät työtä; vaikka työntekijät olisivat omistajan maanmiehiä, ainakin tavarankuljetukset, remontit ja mitkä tahansa ovat suomalaisten käsissä.

Kilpailustakaan tuskin on kyse; polttopulloja eivät heittele naapuriyritysten omistajat. Yleensä rasistisia rikoksia tekevät jo valmiiksi toivottomat luuserit. Siispä kyseessä lienee puhdas kateus: miksi joku menestyy? Kysymys ei edes voi olla "miksi joku menestyy, vaikka minä teen yhtä paljon työtä enkä menesty"; luuserit eivät tee työtä. Todennäköisimmin syyllinen tälläkin kertaa on joku, joka on läpäissyt koulun vain, koska enää ei voi jäädä luokalleen tai tulla erotetuksi koulusta, ja joka on elänyt yhteiskunnan kustannuksella koko ikänsä ja aikoo jatkaa samalla tavalla. Hävetkööt sellaiset!