lauantaina, marraskuuta 19, 2005

Naismurhia

Sveitsiläistutkija Theodor Winkler on laskenut, että maailmassa on 200 miljoonaa naista vähemmän kuin väestötieteellisten laskelmien mukaan pitäisi.

Hän pitää tyttösikiöiden abortointia ja tyttölasten tappamista sukupuolensa vuoksi sekä perheväkivaltaa ja ns. kunniamurhia tosiasiassa naisten järjestelmällisenä joukkomurhana.

Winkler esitteli YK:ssa tutkimustensa tuloksia. Ne on julkaistu kirjassa "Women in an Insecure World", joka on tarkoitettu hallitusten, opettajien ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Marvin Harris, kulttuurimaterialismin luoja, selitti monia kulttuuritapoja väestön rajoittamispyrkimysten pohjalta. Perusta on, että vähentämällä miesten määrää ei suuresti vaikuteta väkilukuun, mutta jokaisnen lisääntymisikäisen naisen poistaminen vähentää syntymien määrää. Harris huomasi mm.että erittäin sotilaallisissa kulttuureissa tyttölasten määrä on vähempi kuin syntyvyyden perusteella pitäisi, koska kaikki huomio ja paras ravinto annetaan pojille.

Kun Winklerin listaa tarkastelee Harrisin teorioiden pohjalta, siihen voi lisätä ne 700 000 naista, jotka pakotetaan prostituutioon ja joiden ikä ja lasten saantikyky tämän vuoksi vähenee (huumeet, sukupuolitaudit yms.) sekä naisten ympärileikkaus, joka aiheuttaa hedelmättömyyttä ja tappaa suuren määrän kasvuikäisiä tyttöjä. Anorektisten tyttöjen asettaminen ulkonäköihanteeksi vaikuttaa myös hedelmällisyyteen ja tappaa useita.

Olen silti hyvin tiukasti sitä mieltä, että väestön määrää voidaan ja pitää rajoittaa vähemmän tuskallisilla ja drastisilla tavoilla.

- Winklerin tutkimustuloksista kertoi YLE24, Marvin Harrisilta on suomennettu "Kulttuurien synty".