lauantaina, syyskuuta 17, 2005

Bushin koko suku

Busheilla tuntuu olevan sukuongelma. Koko maailma tietää, että Yhdysvaltain istuvalla presidentillä on ainakin ollut paha alkoholiongelma. Kun ottaa huomioon, miten usein ja pitkään hän on lomailemassa, miettii, mitä hän lomillaan puuhailee. Varsinkin, kun aina katastrofin tullessa kestää noin kolme päivää ennen kuin presidentti ilmestyy julkisuuteen. Nostetaan kuivumaan ensin?

Presidentin tyttäret ovat molemmat joutuneet lain kouraan juovuksissa. Tosin Yhdysvaltojen lainsäädäntö on hiukan häijy. On se nyt laitaa, että alle 21-vuotias saa päättää vaaleissa maailman voimakkaimman ydinaseen käyttäjästä, mutta ei tilata yhtä olutkolpakkoa nurkkapubissa. On silti noloa presidentin hakea tyttärensä toistuvasti juoppoputkasta.

Nyt presidentin veli, kuvernööri Jeb Bush on saanut noutaa putkasta nuorimmaisensa. John Ellis ei ainoastaan esiintynyt julkijuopuneena kadulla, vaan tappeli vielä poliisien kanssa. Jeb Bushi tytär väärensi kolme vuotta sitten henkilöpaperinsa saadakseen apteekista rauhoittavia ja jäi kiinni.

Koko kansan isoäiti, kelpo Barbara, vanhemman Bushin vaimo, on nolannut itsensä toisella tavalla. Kun Bushit kävivät tutustumassa evakuointikeskukseen, Barbara laukaisi:
"Heidän pitäisi olla aivan tyytyväisiä näihin tiloihin - hehän ovat joka tapauksessa köyhiä."
Amerikan punaniskat, tavalliset kaduntallaajat, ovat varmaan hyvillään. Presidentti perheineen käyttäytyy kuin kuka tahansa kansanmies. Heihin voi suorastaan samastua.