keskiviikkona, elokuuta 17, 2005

Näillä bittilakeuksilla...

...ei Jumalaa pilkata.
Itse apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on nostanut syytteen jumalanpilkasta, uskonrauhan rikkomisesta ja tietoliikenteen häirinnästä. Tamperelaismies oli kuukausien ajan tukkinut keskustelupalstoja eri uskontoja herjaavilla viesteillä.

Ei taida syyte pitää. Uskonrauhaa rikotaan kaikilla keskustelupalstoilla eikä pilkkaamista rajoiteta edes Jumalaan: pilkataan tasavallan ja naapurimaiden presidenttejä, historian edesmenneitä suurhenkilöitä ja kissansa pihalle päästäviä naapureita. Kuten asiasta konsultoimani keskustelupalsta tuumasi: syytteeseen pitäisi vetää myös keskustelupalstan sheriffi, jonka tulisi valvoa keskustelupalstan tasoa ja estää spammaus.

Sinänsä on hyvä asia kitkeä henkilöt, jotka syöttävät keskustelupalstoille sivujen mittaisia, ikävystyttäviä saarnoja ja estävät siten vilkasmielisiä kansalaisia herjaamasta toisiaan ja toistensa erilaisia uskoja vapaasti ja loistavaa verbaalista keksiläisyyttä osoittaen. Lain miekalla mätkäiseminen on valtion rahojen tuhlausta. Pannaan nekin rahat yleisten Internet-yhteyksien perustamiseen; herjaava kansa on tyytyväinen kansa. Missä kieli läpättää, siellä puukko lepättää.