perjantaina, heinäkuuta 22, 2005

Lontoon Bobbyn uudet toimet

Lontoon Bobby on koko olemassaolonsa ajan ollut kuuluisa aseettomuudestaan. Aikoinaan heillä oli periaate, että jos poliisi ei ole aseistettu, rikollisetkaan eivät kehtaa käyttää väkivaltaa. IRA:n aikaan asetta alettiin kantaa, mutta tänään on ylitetty uusi raja. Poliisi on ampunut epäillyn väkijoukon keskellä.

Itse asiassa ampuminen on ollut hämmentävän väkialtainen. Useat silminnäkijät kertoivat yksityiskohtaisesti, miten mies paksu päällystakki päällä juoksi maanalaiseen junaan ja kolme poliisia hänen kannoillaan. Erään katsojan mukaan mies näytti "nurkaan ajetulta ketulta". Mes kompastui, kaatui, työnnettiin kumoon tai kaikkia näitä. Hänen päälleen heittäytyi poliisi, ja joko tämä tai toinen poliiseista painoi aseen häntä vasten (tästä eräs todistaja oli varma) ja ampui viisi laukausta.

Lontoon poliisi on saanut käskyn ampua kaikki, jotka vaikuttavat itsemurhapommittajilta. Toivottavasti he erottavat metroasemien kodittomat - kaikilla päällään niin paljon vaatetta kuin mahdollista - pomminkantajista. Tilanne on tietysti vaikea. Itsemurhapommittaja tuskin tottelee, jos häntä pyydetään kohteliaasti tulemaan asemalle keskustelemaan. Silti Englanti on taas siirtynyt lähemmäs Yhdysvaltoja, jossa poliisi voi ampua 64 luotia mieheen, joka hakee taskusta kännykkäänsä (kuten New Yorkissa tapahtui).

Maailma menettää terrorismin vastaisissa sodissa enemmän kuin heti tajuamme.