torstaina, kesäkuuta 09, 2005

Kuiva Australia

WWF on huolissaan Australian kaupunkien lisääntyvästä vedenkäytöstä. Australialaiset käyttävät vessojen vetämiseen ja nurmikon kasteluun eniten vettä maailmassa. Australialaiset itse eivät vaivaannu asiasta lainkaan. Kiertokäynti aussie-lehdissä osoitti, että vedensäännöstelystä ei ole yhtään juttua. Lehdissä ei ole yleensäkään minkäänlaisia ympäristöuutisia.

Talviviljan kylvöä lehdet seuraavat. Vettä on saatu maanosan eteläosiin ja maanviljelijät pohtivat, uskaltavatko he istuttaa vai ei, koska kylvö on kallista. Sen sijaan esimerkiksi Sidneyn vesi otetaan Hawkesbury Nepean -joesta, jonka virtaamaa ollaan vähentämässä puoleen, mutta Sidneyn lehdet eivät hälytä yleisöä tästä. Kalifornialaisetkin ovat ympäristötietoisempia.

Tämä sopii aussien kulttuurikuvaan, joka on kovien jätkien, jotka eivät pienistä piittaa. Se vain voi käydä kalliiksi koville jätkille itselleen.

1 Comments:

Blogger Janne said...

Aussit ovat itse asiassa ylpeitä siitä, miten ympäristötietoisia he ovat... Onhan heillä luontoa järjettömät määrät ympärillään, ja suurkaupungeistakin pääsee tunnissa ns. hornan kuuseen.

Ennemminkin voi olla kyse siitä, että kukaan ei voi ajatella, että jotain voisi olla väärin: Australia kun on niin hyvä paikka.

Nimim. välillä paikallisiin kypsähtänyt.

12:28 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home