maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Tony Halmeen valtiomiesura

Tony Halme on suivaantunut eduskuntatyöhön, koska siellä ei saa mitään aikaan. Hän on päättänyt palata nyrkkeilykehiin. Epäilemättä eduskunnassa onkin paljon vaikeampi lopettaa peliä tyrmäysiskuun.

Riitta Uosukainen muistuttaa, ettei asioita voi muuttaa nappia painamalla. Hän sanoo itse oppineensa eduskunnassa kärsivällisyyttä.

Sulo Aittoniemi sanoo, ettei kukaan odottanutkaan Halmeelta valtiomiestekoja ja lisää, että ymmärtää turhautumisen, "jos nyt siellä vain istuu ja peittää puolet eduskunnan takaseinästä". Aittoniemi itsekin on välillä turhautunut ja kieltäytynyt käyttämästä puheenvuoroja.

Eduskuntaan pyrkivät tuppaavat lupaamaan äänestäjilleen parantaa maailman kertaheitolla. Hankalaksi peli menee, jos he itse uskovat omiin sanoihinsa. Mitä isompi laiva, sen hitaampi käännös. Oikein kyyninen voisi epäillä, että Halme ei enää usko saavansa riittävää äänimäärää ja mieluummin kuin mittaa menestyksensä vaaliuurnilla, ottaa itse palikkansa pois leikistä.

(Riitta Uosukaisen ja Sulo Aittoniemen lausunnot ovat peräisin Iltalehden Pekka Tiinasen haastattelusta. )

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Joku väitti, että kun Halme pääsi eduskuntaan, toiset edustajat tekivät hänen aloittamisensa mahdollisimman hankalaksi. Jonkinlaista työpaikkakiusaamista kai, mikä olisi sitten johtanut siihen kuuluisaan sekoiluun. En sitten tiedä todenperäisyydestä. Ehkä tuore kansanedustaja tarvitsee kollegiaalista apua tai sitten ei.

4:06 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home