torstaina, toukokuuta 26, 2005

Ryöstäjiksi sopimattomat

Vihdissä pari karjakko- Thelmaa ja Louisea ryösti Siwan aseella uhaten. Lehtitiedon mukaan kassa tarjosi kahta viiden euron seteliä ja ilmoitti, että lisää ei tipu. Rosvot joutuivat itse kaappaamaan rahat kassalaatikosta. Nuoriin aseistettuihin miehiin olisi varmasti suhtauduttu suuremmalla kunnioituksella.

Ahvenanmaalla takavuosina nuorukainen tuli pankkiin aseella uhaten ja ilmoitti suomen kielellä, että kyseessä on ryöstö, kädet ylös ja rahat tänne. Iäkäs ahvenanmaalaisrouva kysyi närkästyneenä, eikö rosvo tiedä, että täällä saa puhua vain ruotsia. Toiminta jatkui vasta, kun rosvo kaivoi muististaan kouluruotsinsa rippeet ja hoiti ryöstön asiaankuluvalla kielellä.

Tampereen Härmälässä 70-luvulla oli paikallinen pankki, jossa oli isohko tuulikaappi. Pankissa oli juuri mies tuomassa tililleen liikkeensä kassaa, kun sisään tuli 17-vuotias aseen ja muovikassin kanssa. Silminnäkijöiden mukaan poika oli kuin kuivan kesän orava, mutta hänellä oli se ase, joten kassa pani kiltisti rahat muovikassiin. Kassarahansa tuonut seurasi toimintaa. Kun rosvonalku poistui, hän työnsi tuulikaapissa aseenkin muovikassiin saadakseen käden vapaaksi painavaa ovea varten. Iso mies ojensi takaa kätensä, tarttui toisella rahakassiin ja toisella rosvon niskaan. Se ryöstö loppui siihen.

Aseelliset ryöstöt on paras jättää soveltuville henkilöille. Vähemmistökieliryhmät, sukupuolirajoitteiset ja alaikäiset eivät alalle sovi. Heitä ei suostuta ottamaan vakavasti.