tiistaina, toukokuuta 03, 2005

Pilipalivaltio

Pohjois-Korea harrastaa huutelua. Näyttää vain siltä, että kukaan ei ota sitä vakavasti. Se kertoo koko ajan rakentavansa ydinasetta, ja väittää Yhdysvaltojen hyökkäävän maahan. Kukaan ei vieläkään ota vakavasti. Pohjois-Korea haluaa kahdenkeskisiä neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa, ja Yhdysvallat ilmoittaa, että neuvotelkoon naapureidensa kanssa. Lähimmäs he pääsivät, kun Condoleezza Rice syytti Pohjois-Koreaa tyrannivaltioksi, johon Pohjois-Korea vastasi ilmoittamalla, että George Bush on huligaani.

Nyt Pohjois-Korea on mahdollisesti ampunut lyhyen matkan ohjuksen, jota mahdollisesti edelsi epäonnistunut yritys lyhyen matkan ohjukseksi. Yhdysvaltain sotilastiedustelun päällikkö väittää, että Pohjois-Korealla on ydinkärki, mutta kukaan muu ei usko.

Pilipalivaltiolla on pilipaliohjukset.

Taannottain kaupassa oli lastenrattaissa istuva lapsukainen, joka kiljui: "Apua! Apua! Apua!" Ihmiset hymyilivät herttaisesti ja äiti sanoi: "Se oppi tuon edellisellä pysäkillä." Siinä on Pohjois-Korean koko kuva. Jos on riippuvainen naapureidensa riisisäkeistä, tuskin paiskoo sanottuja naapureita minkäänlaisilla ohjuksilla. On se silti surullista. Jotakin Irakia kunnioitettiin nimeämällä se maailmanlaajuiseksi uhkaksi, ja Pohjois-Korealle hymyillään säälivästi. Heidän pitäisi palkata paremmat mainosfilmin tekijät.