keskiviikkona, lokakuuta 26, 2005

Brysselinmunakasta

Munakasta ei voi tehdä rikkomatta munia. Jos EU-suosituksiin uskoo, on keksittävä jokin keino. Vielä aamupäivällä YLE:n uutiset kielsivät tunnin välein "käsittelemästä" raakoja munia tai raakaa kananlihaa. Viimeisin kuulemani uutisnainen ilmoitti avuliaasti, että raakoja kananmunia syödään esim. kakkutaikinassa. Kun katsoin varmistusta YLEn Internet-uutisista, mitään tietoja munista ei enää löytynyt.

MTV:n uutisteksteistä vielä löytyi sanottu varoitus:

EU:n elintarviketurvallisuutta valvova virasto suosittelee välttämään raakojen kanamunien ja raa'an linnunlihan syömistä. Suosituksella pyritään välttämään lintuinfluenssan tarttumista linnusta ihmiseen.

Elintarviketeollisuusliiton johtaja Lea Lastikka pitää ohjetta erikoisena. Niin minäkin. Ikinä en ole saanut käsiini aivastelevaa kananmunaa tai broilerin koipireittä. Ymmärrän Tuomiojaa, jonka mielestä EU:n byroot haahuilevat. Nyt niiltä on tainnut mennä flunssat ja salmonellat sekaisin. Syövätköhän ne siellä Brysselissä raakaa kananlihaa?