maanantaina, joulukuuta 18, 2006

Litvinenkon hengen hinta

Ministeri Ivanovin mukaan Litvinenko oli täysin turha jätkä, heikkolahjainen, pelkkä vanginvartija, typeryytensä takia erotettu. Silti hänen hengestään kannatti maksaa seitsemän miljoonaa euroa - mahdollisesti paljon enemmänkin.

Lehden mukaan poloniumia on löytynyt Litvinenkon ruumiista alustavissa tutkimuksissa kymmenkertaisesti kuolettava annos.Mustasta pörssistä tai suoraan reaktorista

- Sellaista määrää ei voi ostaa internetistä tai varastaa laboratoriosta ilman, että asiaan kiinnitetään huomiota. Siten ainoat uskottavat selitykset ovat, että se (polonium) oli saatu ydinreaktorista tai erittäin hyvien yhteyksien kautta mustasta pörssistä, turvallisuuslähde arvioi.

Timesin mukaan ihmisen tappamiseen tarvittava polonium-annos maksaisi markkinahintojen mukaan 10 miljoonaa dollaria, eli noin 7,6 miljoonaa euroa. (IL)

Teksti on sikäli hämärä, että jos Litvinenko sai kymmenkertaisen annoksen, hinta olisi myös ollut kymmenkertainen - 70 miljoonaa euroa. Tähän tulevat tietenkin myös kulut päälle - lentoliput, sopivien paikkojen etukäteistiedustelu, murhaajien palkat jne.

Melkoinen pino rahaa turhasta miehestä; tavallisen palkkatappajan ja hänelle Glockin olisi taatusti saanut paljon, paljon halvemmalla.

Ettei vain Ivanov olisi syöttänyt perättömiä väitteitä?

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Toisaalta tuo hintahan vois olla murhateoriaa vastaan, miksi kukaan käyttäisi noin kallista ja huomiota herättävää tappokeinoa? Jospa onkin yrittänyt jotenkin salakuljettaa ainetta ja kämmännyt itsensä hengiltä...

2:09 ip.  
Blogger Mette said...

Itse asiassa hei hieno idea! Kaikki kolme miekkosta salakuljettamassa poloniumia, ja yhdeltä lipsahti mukiin? Tai kaksi muuta päätti poistaa Litvinenkon kuvioista - ehkä tuli riita. Jos vaikka oli tarkoitus murhata Berezovski, jonka ystävä Litvinenko oli, ei tullut kauppoja, ja Litvinenko poistettiin? Ajattelun arvoista...

4:12 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home