maanantaina, syyskuuta 11, 2006

Haistakaa v***u!

"Smash Asem" -mielenosoituksen estäminen on kirvoittanut monenlaisia kannanottoja. Koska en ollut paikalla, en voi sanoa mitään siitä, ruhjottiinko jalkoihin lapsia, polkupyöriä ja vanhuksia, kuten jotkin kiihkeät kannanotot raportoivat. Minua kiinnostaa kuitenkin ns. kasnalaistarkkailijoiden esittämä huoli poliisin arvomaailmasta.

YLEn ja muiden keräämät tarinat paikalla olleilta tuntuvat kaikki korostavan, että muuta ei tapahtunut kuin mäyräkoirien kävelyttämistä ja sitten poliisien tulo. Myöskään videot ja uutiskuvat eivät näytä minkäänlaista julistusta - ei banderolleja, ei iskulauseita. Etukäteen on tuotu julki halua aiheuttaa hässäkkää Helsingin kaduilla, minkä piti sitten parantaa Kiinan työläisten oloja - vai miten se oli?

Videokuvassa näytettiin yksi nuorukainen kiipeämässä korkean katoksen päälle ja suoristumassa esittämään kantaansa. Jos tämä oli suunnitellun mielenosoituksen arvomaailman ilmaisu, poliisit ovat kuulleet sen jo ennenkin. Nuorukainen huusi selkeästi ja kuuluvasti:

"HAISTAKAA V***U!"

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

”Kun sormi osoittaa kuuta, vain hullu katsoo sormea”. Tästä ehkä selvyyttä siihen, kenen viesti v***u oli: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lue+lukijoiden+kertomuksia+mielenosoituksesta/1135221542414

12:58 ip.  
Blogger Mette said...

Jos joku tarvitsee korkean paikan huudellakseen vittua, niin siihen ei selvityksiä vaadita.

Jos tarkoitat anarkistien sanomaa, niin siihen olen yrittänyt etsiä selvitystä heidän omista teksteistään, mutta tolkkua ei tullut, ellei se ole "Haluamme kaiken".

8:05 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Tarkoitin, että kysymyksessä lienee jokin poliisin ällistyttävän rajuista otteista v***tuntunut humalainen teini, joka sattui liikkumaan kaupungin keskustassa.

3:41 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Lisäselvennykseksi:
Sormella tarkoitin tämän piruparan provosoitumista, kuulla poliisin provosointia. Sehän Kiasman tapahtumissa oli yleisesti kiinnostavin asia.
Sivullisena saarretuksi joutuneen tyttäreni kuvaus piti yhtä linkkaamieni HS:n verkkosivuilla olleiden kuvausten kanssa. Häiriöitä alkoi esiintyä vasta, kun poliisi saartoi pienen mielenosoittajajoukon ja suuren määrän sivullisia. Eli siis kovin toisenlainen kuva kuin poliisin virallinen versio.
Haluan myös sanoa, että Hiljaisen huutelun lukijana ihailen kovasti aiheenvalintojasi, tapaasi fokusoida asioita ja saada ne ytimekkääseen muotoon.

5:28 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home