keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006

Umpisuoli ja ambulanssi

Iltalehti kertoi, miten Riihimäen terveyskeskus reagoi lapsen umpisuolitapaukseen lauantaaina ennen klo 22:

Terveyskeskuksesta vastannut henkilö vaikutti kyllästyneeltä ja toisteli vain, että no niin [...] Hän ei edes kertonut sairaalan yhteystietoja.

Äiti vei lapsen Kanta-Hämeen Riihimäen alueyksikköön, josta heidän käskettiin mennä (kotipaikkakunnalle) Lahteen. Äiti joutui ajamaan yksin tuskaisen lasen kanssa Lahteen, jossa umpisuoli lopulta leikattiin. Ambulanssia ei kyytiin herunut.

Sahalahdella taas rintakivuista kärsinyt mies ehti kuolla, koska ambulanssi ajoi Kangasalle aikaisemmin samannimiselle kadulle. Ambulanssi tuli Luopioisista, joten harhailu kesti kymmeniä minuutteja. Syynä oli vanhentunut paperikartta.

Sahalahden ja Kangasalan kuntaliitoksen yhteydessä samannimisille kaduille annettiin uusia nimiä. Tietoja ei ole kuitenkaan vielä päivitetty kaikkiin karttoihin. (YLE)

Aamulehden mukaan tapaus ei ole ainoa laatuaan. Uusikaarlepyyssä mies kuoli, koska ambulanssi oli ohjattu Pietarsaareen.

Miten uusimmalla navigaattorilla vahvistettu pelastusajoneuvo löytää kohteeseen, jos karttatiedot ovat vanhat. Ne kun päivitetään varsinaisten paperikarttojen perusteella. (Pekka Kymäläinen, Aamulehti)

Vanhentuneita tietoja, kielitaidottomuutta, piittaamatonta henkilökuntaa... Ja kun lopulta löytyy sairaala, kuollaankin päivystyksen käytävälle, koska henkilökunta ei ehdi/viitsi tuntikausiin vilkaista potilasta (tästä on TAYS Pirkanmaalla kuuluisa)..

Nähdä Suomi ja kuolla.

8 Comments:

Blogger Minna Wilhelmiina said...

Niinpä. TAYS:ista vähän lisää. :)

2:09 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Voi sua parkaa.

Ei oo maailma täydellinen paikka. Ei esim siinä että sun kaltainen suomalainen puudeli skitsoo jostain tollasesta.

Suurimmassa osassa maailmaa ei edes ole ambulansseja. Tai entäs lapissa, kun lähin ambulanssi on 400 kilsan päässä.

Kävisit vaikka kävelyllä, tai tekisit jotain kivaa.

4:39 ip.  
Blogger Mette said...

Ah. Jamppa Hesasta hyväksyy 10-vuotiaiden lasten ja sydäninfarktin saaneiden miesten kuoleman ambulanssivirheen vuoksi, koska osassa maailmaa ei ole ambulansseja. Hyvä. Jamppa Hesasta on varmaan valmis elämään tästä lähtien teevadillisella riisiä päivässä ja lähimmästä ojasta nostetulla ämpärillisellä kuravettä, koska osassa maailmaa joudutaan tekemään niin?
Jampp Hesasta osoittaa sankarillista, joskin hiukan hyödytöntä solidaarisuutta maailman köyhimpiä kohtaan. Onnitttelen.

Pelkään todella, että me muut olemme itsekeskeisiä sikoja, jotka haluavat rakkaimpiemme elävän hiukan kauemmin viranomaisten virheistä huolimatta.

10:56 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Karttojen ylläpito on täysin kuntien vastuulla, joten ambulanssimiehistön tai muiden pelastushenkilöiden päitä ei kannata vaatia tässä mainitsemassasi tapauksessa. Kunnia menköön sinne mihin se kuuluu.

4:57 ip.  
Blogger Mette said...

Karttojen suhteen viittasinkin vanhentuneisiin tietoihin. Ambulanssi- ja pelastusmiehet ovat kaikissa mainitsemissani tapauksissa niitä viattomia, joille asia eniten tuottaa tuskaa.

6:58 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Miks ette vaan kaikki ala laihduttamaan? ootte nii lihavia. ottakaa musta mallia..olen täydellinen.. <<3

4:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Miks ette vaan kaikki ala laihduttamaan? ootte nii lihavia. ottakaa musta mallia..olen täydellinen.. <<3

4:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Anonyymi sanoi...
Miks ette vaan kaikki ala laihduttamaan? ootte nii lihavia. ottakaa musta mallia..olen täydellinen.. <<3
>>> mitenköhän tuokin liittyi aiheeseen?

12:21 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home