perjantaina, huhtikuuta 21, 2006

Uranainen ei lasta ansaitse

Ilta-Sanomien otsikointia ei voi parantaa. Se sanoo jo kaiken.

Valtiotieteiden maisteri Maili Malin on haastatellut hedelmöityslääkäreitä väitöskirjaansa varten. Joidenkin lääkäreiden mielipide on, että uranaisille ei pidä lasta suoda. Vain perinteiset naiset saavat hankkia lapsia.

Osa lääkäreistä pelkäsi, että suorituskeskeinen ja materialistinen äiti ei osaisi rakastaa aidosti lastaan.

Mitähän lääkärit aikovat tehdä uraa luoville isille? Uraa luova nainen on "suorituskeskeinen ja materialistinen". Uraa luova mies on ilmeisesti hyvä roolimalli lapsilleen tai muuta vastaavaa. Eipä ihme, että naisjohtajia on niin vähän. Olemmeko tässä tasa-arvon Suomessa edelleen kiinni siinä amerikkalaisessa asenteessa, että naisen on valittava joko ura tai perhe? Miina Sillanpää nousee haudastaan ja ajaa lääkärit lähimmän mankelin läpi.

Outoa. Työläisnaiset ovat aina joutuneet hoitamaan työn ja lapset siinä sivussa - minunkin suvussani jopa kahdeksan lasta täysien työpäivien ohella. Uranaisia he eivät ole olleet, koska heillä ei ole ollut "uraa". Lapset on kasvatettu ja perheet ovat olleet rakastavia ja lämpimiä. Syntistä on siis vain, jos nainen ilkeää ansaitakin työllään. Silloin hänestä tulee "materialistinen".