perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Israel pullistelee Ruotsille

Israel on kutsunut Ruotsin suurlähettilään puhuteltavaksi kuin tuhman lapsen, koska Ruotsi ei osallistu "rauhanpuolustusharjoituksiin" Israelin kanssa.

Ruotsi katsoo, ettei Israelia olisi pitänyt kutsua Italiassa toukokuussa pidettäviin ilmasotaharjoituksiin, koska Israel ei ole Naton rauhankumppanuusmaa. (HS)

Ruotsi on aivan oikeassa. Israel ei ole kenenkään rauhankumppani. On myös kerrassaan sopimatonta sotkeutua itsenäisen maan itsenäisiin päätöksiin. Israel tuntuu kuvittelevan, että sillä on Jumala puolellaan. Kysymys on yhdestä sotaharjoituksesta ja kahdeksasta hävittäjästä ja Israel käyttäytyy kuin Ruotsi olisi julistanut sodan. Israelin ulkoministeriön puhemies Mark Regev on ilmaissut Israelin kannan Jerusalem Post -lehdelle seuraavasti:

"If a country believes that Israel is not good enough to participate in peacekeeping maneuvers, Israel will be entitled to think that that country is not qualified to play a role in the Middle East peace process," Regev said.

"This stance could be interpreted as a decision to boycott Israel," he added. "This stance could be interpreted as giving support to those extremists in the international community who want to delegitimize the Jewish state." (Jerusalem Post)


Niinhän tämä on kuin kuulisi presidentti Bushin puhuvan. Seuraavaksi kai vaaditaan ohjusiskua Tukholmaan. Göran Persson ei anna peloitella tiseään. Hän on vastannut seuraavasti:

"We are careful about joining exercises with countries that we won't cooperate with in international missions under UN or EU mandates," he said. "That's our principle ... that's our history. The Israelis have another, more warlike, history, which I find regrettable for that matter." (Jerusalem Post)


Hurraa Perssonille.