keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

Tutisevaa oikeutta

Tavoittaa järki amerikkalaisesta oikeudesta on kuin naulaisi hyytelöä seinään. Viimeisimmät näytteet ovat kahta Guantanamon vankia vastaan nostetut oikeussyytteet.

Toinen syytetyistä on jemeniläinen, joka syytteen mukaan on tehnyt rekrytointivideoita. En tiedä Jemenin oikeuskäytäntöä - asiahan pitäisi tutkia siellä - mutta Yhdysvalloissa ei tähän asti mainosvideon tekeminen ole ollut rikos. Jos se on, niin merijalkaväen värväysvideoiden tekijät pitäisi tuomita - niissähän yllytetään miehiä liittymään järjestöön, jonka tarkoitus on ihmisten surmaaminen.

Toinen syytetty on Kanadan kansalainen, joka 15-vuotiaana surmasi amerikkalaisen sotilaan Afganistanissa. Taaskin hänet pitäisi tuomita Kanadassa tai ainakin Afganistanissa. Koska hän ei kuulunut virallisesti Afganistanin armeijaan (sellaista ei ilmeisesti ollut), häntä ei voida tuomita sotilastuomioistuimessa, vaan siviilipuolella, mikä hänen tekohetkellä vähäisen ikänsä perusteella olisi Kanadan nuorisotuomioistuin. Rangaistus olisi pahimmillaankin jo ilmeisesti kärsitty viiden vuoden "tutkintavankeuden" aikana.

Mitä minä tässä horisen? Amerikan oikeus pitelee lain miekkaa, mutta molempien silmien päällä on side. He eivät tiedä, mitä tekevät, mutta koska en kuulu aktiivisiin kristittyihin, en suosittele anteeksi antoa, vaan silmä silmästä ja hammas hampaasta.

Menkää ja pidelkää Bushin päätä veden alla.