lauantaina, marraskuuta 12, 2005

Tyrmäystippoja

Täytynee otaksua, että kuopiolaisessa yökerhossa haaskataan täydellisen hyviä tyrmäystippoja panemalla niitä kansanedustajien laseihin. Ainakin keskustan Markku Rossi vakuuttaa, että hänen nuokahtelunsa johtui tyrmäystipoista. Mistä muusta syystä kukaan nuokahtelisi yökerhossa?

Rossin nuokkuminen oli kyllä hiukan eri laatua kuin tyrmäystippojen aiheuttama tajuttomuustila.

Jonkin aikaa nuokuttuaan Rossi tokeni ja poistui omin jaloin ravintolasta. Hänen mukaansa sekin osoittaa, ettei hän ollut aidosti alkoholista sammunut, koska silloin hänestä ei olisi ollut kävelijäksi.


Kukaanhan ei koskaan ole nähnyt pöydässä nukkujan virkoavan sen verran, että on hoiperrellut tiehensä, eihän?

Olisikohan kansanedustajan kannattanut selittää eduskunnan kiireitä, joiden vuoksi uni oli jäänyt vähiin ja pienikin alkoholimäärä iski halolla päähän. Tyrmäystipat aiheuttavat koko tavalla vaikeita oireita; jos niistä olisi ollut kysymys, yökerhon pitäisi saada syyte heitteille jätöstä.

- Ne tyrmäystipat, joita Suomessa käytetään, laskevat voimakkaasti verenpainetta sillä tavalla, että korkeimmat aivotoiminnat ovat hetken pois pelistä. Silloin ihminen menee pääsääntöisesti tajuttomaksi, apulaisylilääkäri Pekka Laine Oulun yliopistosairaalan psykiatrian klinikalta kertoo.Tyrmäystippoja saanut ihminen ei jälkeenpäin muista, mitä hänelle on tapahtunut.

- Siitä jää hyvin epämääräisiä muistikuvia. Ainoastaan syvempiin aivotoimintoihin, jotka huolehtivat mm. hengityksestä, jää kauhumuistikuvia, joista on hyvin vaikea palauttaa myöhemmin mieleen, mitä ne sisältävät, Laine selvittää.


Kansanedustaja Markku Rossilla ei tunnu olleen kauhumielikuvia, ei ainakaan ennen kuin lehtikuva tuli julkisuuteen. Missä lehdessä kuva sitten lienee ollutkaan. Tällaiset jutut tulevat todella julkisiksi vasta sitten, kun selittely alkaa.