perjantaina, marraskuuta 11, 2005

Köyhät köyhtyvät

Taas on löytynyt taloustieteilijä pelottelemaan ihmisiä tasaverolla, joka olisi noin 30% tuloista. Tuntuuhan se mukavalta runsaasti ansaitsevien kannalta. Mutta miten käynee vähätuloisten?

Otetaanpa joitakin lukuja Kelan listoilta. Työttömän peruspäiväraha on 23,50€/päivä. Siitä ei verottaja paljon nykyään rokota, ehkä 10%. Vähennetään 30%, jää 15€ verran päivälle.

Kansaneläkkeen täysi määrä yksinäiselle 510,80€/kk. Tästä vähennetään 30%, jää 357€/kk. Yhtä mukaviksi menevät luvut muillakin vähäosaisilla. Onpahan mukava olla köllötellä näillä tasaverotettavilla tuloilla. Hienosti ajattelevat veroprofessoriherrat. Kansa lakki kourassa kiittää ja otsatupsuaan sipaisee.

3 Comments:

Blogger Sampsa said...

Missä ihmeessä herrat on tommosta höpöttäny? Ei oo sattunu silmään. Kuulostaa vähä saulin jutuilta. Pitäähän kato kaikilla työläisillä olla sama veroprossa.

7:26 ip.  
Blogger Mette said...

Eilen uutisoitiin vähän kaikilla kanavilla. Tänään ruvettiin vähän niin kuin toppuuttelemaan. Linjalla "ei tämä hallitus, vasta seuraava".

9:34 ap.  
Blogger Jere L said...

No huh. Ei se tietenkään suoraan noin toimisi. Tasaveron käyttöönotto edellyttäisi valtavaa sosiaalitukijärjestelmän remonttia. Käyttöön voitaisiin ottaa esim. niin sanottu perustulomalli (http://fi.wikipedia.org/wiki/Perustulo) ja tasaveroprosentti olisi pienituloisilla varsinaista prosenttia pienempi.

5:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home