sunnuntaina, lokakuuta 23, 2005

Monopolipeliä

Tulee ihan mieleen lapsuuden Monopoli-pelit, kun ostettiin Eiraa ja myytiin Munkkivuorta. Ja jouduttiin välillä vankilaan. Ensin Suomi osti ilmaa Saksasta ja hävisi. Nyt ostetaan hiilidioksidipäästöjä Hondurasista. Mitenkähän näissä kaupoissa lopulta käy.

Ainakaan suomalaisten hengitysilma ei kaupata paljon hyödy. Pikemminkin päinvastoin. On paljon edullisempaa ostaa ulkomailta kuin vähentää päästöjä Suomessa. Honduraslaiset ovat fiksuja ja käyttävät vesivoimaa. Suomi maksaa, että saa käyttää hiiltä ja öljyä.

Suomen valtio on sopinut ostavansa hankkeesta yhteensä vajaat 200 000 tonnia kasvihuonekaasujen päästövähennyksiä. Hanke osoittaa, että päästövähennykset CDM - hankkeista ovat useimmiten kotimaisia päästöjen vähentämistoimia edullisempia.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

"Ainakaan suomalaisten hengitysilma ei kaupata paljon hyödy. Pikemminkin päinvastoin. On paljon edullisempaa ostaa ulkomailta kuin vähentää päästöjä Suomessa. Honduraslaiset ovat fiksuja ja käyttävät vesivoimaa. Suomi maksaa, että saa käyttää hiiltä ja öljyä. Suomen valtio on sopinut ostavansa hankkeesta yhteensä vajaat 200 000 tonnia kasvihuonekaasujen päästövähennyksiä. Hanke osoittaa, että päästövähennykset CDM - hankkeista ovat useimmiten kotimaisia päästöjen vähentämistoimia edullisempia. Hanke osoittaa, että päästövähennykset CDM - hankkeista ovat useimmiten kotimaisia päästöjen vähentämistoimia edullisempia."

Erinomainen ja tärkeä huomio! Kiitos!

5:36 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home