perjantaina, elokuuta 19, 2005

Rahastusautomaatti

Yhdysvaltain oikeuslaitos on kummallinen juttu. Nytkin Michael Jackson on saanut 10 000 $ sakon jutusta, joka olisi pitänyt nauraa kuorossa ulos esitutkinnasta. Sakko tuli siitä, että Jacksonin asianajaja ei tullut ajoissa oikeuskäsittelyyn New Orleansissa, ja kanteen on nostanut mies, jonka mukaan Jackson oli vuonna 1984 houkutellut hänet autoonsa, pitänyt vankina kahdeksan päivää, käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen, purrut häntä, syöttänyt huumeita ja viillellyt partaveitsellä.

Asia oli palannut miehen mieleen, kun hän näki uutisissa juttua Jacksonin edellisestä oikeudenkäynnistä.

Lienee tarpeetonta osoittaa, että tarina on reikäisempi kuin sveitsiläisjuusto. Vuonna 1984 Jackson oli hyvin eri näköinen kuin nyt; teon kuvaus ei sovi Jacksonin rikosprofiiliin; ja 18-vuotiaat eivät noin vain unohda kahdeksikymmeneksi vuodeksi niin epätavallista kokemusta. Silti juttu on edennyt oikeuteen asti. Michael Jacksonista on tulossa koko Amerikan päästään nyrjähtäneiden rahastusautomaatti.

No, mitä tahansa voi uskoa maasta, jossa nainen sai ison rahallisen korvauksen, koska hän hörppäsi kuumaa kahvia ja poltti suunsa. Kahvikupissa ei lukenut "Kuuma kahvi saattaa olla kuumaa". Eli jos panee kissansa mikroaaltouuniin, uunin valmistaja saa syytteen, koska ei ole varoittanut kissojen sulkemisesta uuniin. Sitten kun kissavaroitus ilmestyy, joku panee uuniin hamsterin, ja taas valmistaja maksaa, koska hamsterivaroitus puuttui.