maanantaina, kesäkuuta 13, 2005

Tupakkapalot

Liian moni asunto on palanut tupakan vuoksi. Sisäministeriö on suunnittelemassa lakia itsestään sammuvista savukkeista. Tähän päästäisiin lopettamalla savukepaperin käsittely palamista edistävillä aineilla ja tekemällä siitä tiivimpää. Myös tupakan voisi pakata löyhemmin.

Tupakanvalmistajia pitäisi miellyttää löyhempi pakkaaminen. Tupakkaa menisi vähemmän savuketta kohti. Toisaalta harvempi savuke palaisi tuhkakupissa loppuun, joten tupakkamiesten ja -naisten ei tarvitsisi niin usein sytyttää uutta savuketta.

Hyvä asia, että kiinnitetään huomiota. On helppo syytellä vastuuttomia tupakoitsijoita, mutta kun nukahtaa niin nukahtaa. Tehdäänhän autoistakin turvallisempia eikä vain syytellä ajajia.

Sitä mukaa kun entisiä paloriskejä vähennetään, uusia tuprahtelee julkisuuteen. Perunalastut ovat erittäin palovaarallisia varsinkin kaupoissa, joissa niitä on paljon samoissa hyllyissä ja laatikkotorneissa. Ne ovat palaessaan vielä myrkyllisiäkin; pari henkäystä tappaa. Alkaa pelottaa mennä kauppaan. Miten on kosmetiikkahyllyjen laita?