keskiviikkona, kesäkuuta 15, 2005

Kävelyllä Marsissa

Näppärä kesätaideteos Tampereella. Happamen näköinen kaveri valkoisessa puvussa, lerppalierinen hattu päässä kävelee kapealla graniittijalustalla edestakaisin viisi tuntia päivässä, kolme askelta sinne ja kolme takaisin. Tarkoitus on kävellä sama matka kuin valitusta lähtöpisteestä Marsissa Olympus Mons -vuoren laelle. Matkatiedot ovat Internetissä. Marsin ja Tampereen välillä on tietty ero, se varmaan selittää kävelijän happaman ilmeen. Kipeät jalat voivat olla toinen syy, tai se, että hän saa nauttia vain Stockmannin henkilökuntahintaan myymää näkkileipää. Kaipa se NASAn sapuskat voittaa.

Miten he kesyttävät tamperelaiset laitapuolen kulkijat, joiden lempipaikka kyseinen kävelykadun pätkä on? Onko kävelijän lupa ottaa huikat, jos niitä tarjotaan? Voihan laitapuolen miehen helposti kuvitella pieneksi vihreäksi mieheksi.

Viime kesänä graniittipaadella istui ystävällinen puinen mummo, jonka kylkeen oli mukava istahtaa mansikoita syömään. Nyt se ei onnistu. Tampereen mummot ovat jo kaivanneet puumummoa.