lauantaina, lokakuuta 06, 2007

Väärää tasa-arvoa

Viking Line aloitti vuonna 1986 keskiviikkoisin naisille suunnatun kampanjan "Lady Line", jossa riseilylle pääsi kaksi naista yhden hinnalla ja laivan tarjonta ja toiminta oli suunnattu naisasiakkaille.

Käsittääkseni kyseessä oli pyrkimys paikata yleensä tyhjiä keskiviikkolaivoja, ja idea toimi, koska sitä on jatkettu 20 vuoden ajan. Ei jatketa enää. Tasa-arvovaltuutetun mukaan kyseessä on tasa-arvoa syrjivä toiminta (valituksen teki 2003 miesopiskelija), ja kieltoa vauhditti EU-direktiivi.

Yhtiön markkinointijohtaja Risto Peltola ei pidä naisten alennusta miehiä syrjivänä.

- Mutta jos tämä on tasa-arvovaltuutetulle niin iso asia, niin voimme me päästää risteilylle kaksi miestäkin yhden hinnalla. He voivat mennä sitten näihin parfyymiesittelyihin ja muihin, Peltola sanoo. (Aamulehti)

Minusta tämä on hieman hassua, mutta muistankin vielä ajat, jolloin tanssiravintoloissa baarimikko saattoi lähettää naisille ilmaisia drinkkejä (ilman mainoksia tosin), koska ilman naisia miehetkin lähtivät hakemaan enemmän toimintaa jostakin muualta.

Naisille suuunnattuja messujakin on, ja kehtaavat vielä kulkea "Naisten päivän" tai jonkin vastaavan nimellä. No, nyt nämä ajat alkavat olla ohi.

Jos käytäntö ei muutu, tasa-arvovaltuutettu voi viedä asian tasa-arvolautakuntaan, joka pystyy asettamaan laivayhtiölle uhkasakon. Juha Kumpulainen sanoo, että toimistossa on viime aikoina puhuttu asian viemisestä lautakuntaan. (Aamulehti)


Tarkistin vielä Viking Linen sivuilta, mitä naisille näillä risteilyillä on tarjottu:

Lady Line erikoislähdöt Helsinki-Tukholma -risteilyllä
Naisenergia virtaa Lady Line -erikoislähdöllä 7.11.2007, kun lavalle nousevat Suomi-iskelmän kuningatar Paula Koivuniemi sekä kuuman rohkea Scandinavian Hunks -showtanssiryhmä. Risteily järjestetään yhteistyössä Olivia-lehden kanssa. Risteilyllä on mukana kosmetiikkatalojen konsulentteja (mm. Estee Lauder, Clinique & L’Occitane de Provence ) esittelemässä tuotteitaan ja antamassa ajankohtaisia kauneusvinkkejä (laivan myymälässä)

Pearl Beauty Shopimme tarjoavat sinulle useat markkinoiden kiinnostavimmat uutuudet ensimmäisenä. Pääset tuoksuttelemaan tuoreimpia trendejä ja tekemään valintasi laajemmista valikoimista. Parfyymien ja kosmetiikan hinnat ovat vähintään 25 % edullisemmat kuin maissa.

Tulisiko tasa-arvo autetuksi, jos nimeksi muutettaisiin "Parfyymiristeilyt - kaksi yhden hinnalla"?

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Miksi kirjoitus on otsikoitu "Väärää tasa-arvoa"? Onko kirjoittajan käsitys tasa-arvosta se, että naiset pääsevät puoleen hintaan risteilylle, josta miehet maksavat täyden hinnan?

6:46 ip.  
Blogger narvis said...

Jos todellakin halutaan tasa-arvoa, ei ole mitään erillisiä kiintiöitä tai alennuksia sukupuolen mukaan. Missään. Se, onko tämä toivottava kehitys, on sitten asia erikseen.

Haluaisin vain nähdä reaktion, jos miehille alettaisiin tarjoamaan risteilyjä vähän samaan tapaan. Esiintymässä olisi jokin naisstripparijoukko ja sponsoreina esim. erotiikan maailma jne.

Mutta noin muuten, tuo valitus on yhtälailla aiheellinen kuin monet feministien esille nostamat asiat, ei siinä mitään.

11:55 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home