tiistaina, lokakuuta 02, 2007

Ikävää rasismia

Tekee pahaa lukea ja katsoa videolta selkeän rasistista toimintaa viranomaisten taholta.

Jo tapahtuman alku on kuin Los Angelesin poliisista: mies istui toisen päällä ja hakkasi häntä. Alla oleva oli etnisesti ei-suomalainen. Poliisi pidätti piestyn eikä hakkaajaa.

Satamavalvoja asettui keskellä katua selällään makaavan Pourakin päälle ja löi häntä leukaan. Paikalle hälytetyt poliisit ehtivät nähdä, kuinka kuljettaja vielä oli Pourakin kimpussa. (IL)


Siitä juttu kävi vain pahemmaksi, kun miestä riepoteltiin - edes lyöminen ei tuntunut riittävän:

Nyrkillä lyönyt vartija pyytää naiskollegaansa tuomaan yläkerrasta pampun asiakkaan rauhoittamiseksi. (IL)


Lopulta paikalle kutsuttiin ensiapu.

Miestä lähdetään kuljettamaan Mariaan ambulanssilla poliisien saattamana. Hänellä on ruhjeita eri puolilla kehoa, vasen silmäkulma auki ja silmäpohjassa kallonmurtuma. (IL)


Ja kaiken huipuksi pahoinpidelty on saanut syytteen:

Myös pahoinpidelty Rasoul Pourak on syytettynä. Hänelle vaaditaan rangaistusta virkamiehelle tehdystä haitanteosta (yrittänyt vääntelehtimällä estää vartijoita suorittamasta turvatarkastusta).(IL)


Vaikka paikalla on pyörinyt useita vartijoita ja poliiseja ja lisäksi kaksi ambulanssimiestä, poliisin johto saa asiasta tiedon lukemalla Iltalehteä.

Myös poliisiylijohtaja Salminen sai tietää pahoinpitelystä vasta lehdestä, vaikka pahoinpitely sattui jo yli vuosi sitten. Salminen hämmästelee, ettei Helsingin poliisikomentaja ole raportoinut asiasta hänelle. Salmisen mukaan Helsingin poliisin olisi pitänyt tiedottaa tapahtumista heti sekä poliisiylijohdolle että ministerille. (YLE)


Syytetty vartija-vahtimestari on saanut jatkaa virassaan koko esitutkinnan ja oikeuskäsittelyn ajan.(IL)


Alkuperäinen pahoinpitelijä, satamavalvoja, on myös poistunut rauhallisesti paikalta eikä häntä ole ilmeisesti edes kuulusteltu. Hyvä Suomi!

13 Comments:

Blogger Paha Kani said...

Ja rasismista on minkälaista näyttöä? Riittääkö se, että keittiömestarilla on vaikeasti lausuttava nimi?

7:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Sääli että aina niin objektiivinen keltainen lehdistö unohti tällä kertaa käsitellä sitä kortin kääntöpuolta. Keltaisella lehdistöllä ei tee mitään, jos haluaa tietää mitä oikeasti tapahtui, ja jotenkin minusta nyt tuntuu että kaduilta ei poimita satunnaisia ohikulkijoita putkaan piestäviksi ilman omaa ansiota. Ei vaikka niillä olisi lausuntakelvoton nimi.
Kukaan itsensä vakavasti ottava, maailman menosta kiinnostunut ihminen ei niele sellaisenaan mitään, mitä keltainen lehdistö kirjoittaa. Älä sinäkään tee niin.

9:10 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Putka ei ole pieksämislaitos kenellekään, ansaituista rangaistuksista määrää oikeuslaitos. Ja sinivalkoisia silmälappujakin on lupa aina välillä raottaa.

8:54 ip.  
Blogger Paha Kani said...

1) Onko Rasoulia lyöty putkassa?
1.1) Jos on, onko se ollut tarpeen? Onko kyseessä siis ollut ns. perusteltavissa oleva voimakeino?
1.2) Jos on, ovatko kaikki vammat tulleet siitä?
1.3) Kuinka paljon vammoista on syntynyt aiemmin kaupungilla?
2) Onko mihinkään ollut syynä se, ettei Rasoul ole suomalainen?

Mä en ainakaan tapauksesta saamieni tietojen perusteella voi olla varma. Odottaisin nyt ainakin sitä oikeuden päätöstä ennen kuin alkaisin huutaa natsikyttää.

6:47 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kuules Kaniini, niitä vartijoita oli siinä 2+1 ja nyrkkiä heiluttava kaveri on selvästi
a) isompi kuin asiakas
b) vahvempi kuin asiakas
c) virkansa puolesta kokenut ja koulutettu.

Perusteltavissa oleva voimakeino on pienin voima, mitä tilanne vaatii. Kyllä noiden olisi pitänyt saada tilanne hoitumaan ihan painilla ja hallintaotteilla, vaikka keittiömestari, olisi tehnyt enemmänkin vastarintaa.

2:22 ip.  
Blogger Paha Kani said...

Eli siis Rasoulia on lyöty putkassa? Onko lyönti ollut rasistinen lyönti vai ihan tavallinen?
Valehteleeko vartija kertoessaan vain "huitaisseensa" miestä käteen, kun tämä oli tarttunut häntä jalkovälistä?

Vaikeita kysymyksiä, mutta onneksi niistä voi olla varma.

3:42 ip.  
Blogger VeskuFIN said...

Kuules anonyymi.
a)Onko isomman osa olla aina syyllinen? Miten vartijan olisi pitänyt käyttää isompaa kokoaan hyväksi? Menemällä makaamaan Rasoulin päälle?
b)Koska vartija oli vahvempi, onko mielestäsi itsestään selvyys, että heikompaa voi ottaa pillistä kiinni ja sitoa solmuun, ilman että "heikommalla" on mahdollisuuksia sitä toimenpidettä vastustaa?
c)Vartijoiden voimankäyttökoulutusta en kävisi kehumaan. Asiasta mitään ymmärtämättömät ovat aina antamassa käyttökelpoisia neuvoja, kuten "olisit vääntänyt sitä ranteesta" ja "mikset laittanut sitä rautoihin". Voin kertoa, että kun "asiakas" on tarpeeksi raivohullu ja vastustaa kaikkien voimiensa edestä, niin kyllä siihen tuo 2+1 äijää tarvitaan. Sarjassamme "olisi pitänyt" sanon että sinun olisi pitänyt olla siellä putkassa möyrimässä Rasoulin kanssa tai vähintäänkin antamassa sivusta hyviä neuvoja.

7:12 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hipsis Nallellekin

a) Ei isomman osa ole aina olla syyllinen, mutta tässä puhuttiin voimankäytöstä ja siitä millainen voimankäyttö on perusteltavaa. Tuolla koko (ja voima) erolla, lyöminen ei ole hyvä ratkaisu.

b) Totta kai heikompi voi vastustaa, mutta se onko tuo vastustus niin voimakasta, että lyöminen (ja vieläpä keskilinjalle lyöminen) on perusteltua, on usein melkoisen kyseenalaista.

c) Anteeksi idealismini. Jotenkin kuvittelin että poliisiputkan vartija saisi hieman parempaa voimankäyttökoulutusta, kuin lähiostarin Ville Varija. Jos näin ei ole, niin lisäkoulutusta peliin, ettei putkavahdissa jouduta näin kovia keinoja käyttämään noinkin vähäistä vastarintaa tekevään kaveriin kuin tämä Rasoul.

En todellakaan väitä vastaan senkään suhteen, että miesylivoima tällaisissa tilanteissa on toivottava asiaintila ja on ihan suotavaakin käyttää vaikka kuutta ukkoa, jos asiakas pistää kampoihin. Mutta turpiinvetoa, sitä tulisi silti välttää.

Eikä toi Rasoul nyt näyttänyt videolla erityisen raivopäälle, kunhan oli hankala vääntelehtijä. Kertaakaan ei näkynyt, että olisi lähtenyt edes "kunnon huitaisua" vartijoita kohti, lyönnistä puhumattakaan.

Oikeusistuin ratkaissee asian...

12:08 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Lukaisepa hieman maailmankuvasi kannalta kiusallisempia uutisia:

http://www.saunalahti.fi/g333/rikosuutiset01.htm

http://www.saunalahti.fi/g333/leikkeet.htm

http://monikulttuuri.blogspot.com

Paitsi että nuohan ovat vain linkkejä joillekin propagandasivuille, joten ei niitä tarvitse tosissaan ottaa, vaikka samat uutiset olisikin julkaistu myös "ihan oikeissa" lehdissä.

12:31 ip.  
Blogger Paha Kani said...

Mä jo unohdinkin tämän. Käräjäoikeus on ratkaisunsa antanut, ja sitä on kai nyt uskominen.

Mutta viimeiseltä anonyymiltä kysyisin (ja anteeksi nyt, että keskustelu kääntyy pois alkup. asiasta) mitä merkitystä noilla linkeillä on Rasoulin tai putkavahtien saatika satamavalvojan kannalta? Saako Rasoulia vetää herkemmin kelloon tiistaina, jos Mertsi on varastanut auton perjantaina? Miten kenenkään etnisyys tähän nyt liittyy?

12:22 ip.  
Blogger Paha Kani said...

Aijuu, ja putkavartijan voimankäyttökoulutus on ihan yhtä olematon kuin muidenkin vartijoiden. Eikä sitä juuri poliisillakaan ole. Kas kun voimankäyttö on tabu. Voimaa ei tarvitse ikinäkoskaanmilloinkaan käyttää. Puhumalla asiat selviää.

Tuota kun tarpeeksi hoetaan, siihen aletaan itsekin uskoa, ja voimankäyttökoulutusta kaipaavaa kaveria pidetään väkivaltaisena rajatapauspersoonana. Ja sitten saadaan näitä kivoja tilanteita, jossa 40-kiloisia rääpäleitä on kaasutettu tahi muuten kohdeltu kaltoin, kun ei käden taidot riitä.

12:36 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ihan sisäpiiritietona: Rasoul oli saanut vammoja jo ennen putkaan vientiä, oli käyttäytynyt aggressiivisesti jne., joten jätetään loppu kunkin oman mielikuvituksen varaan...

4:45 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ja kävikö mielessä,että Rasoul ollut tuhannen päissään tilanteessa.Rasismi ei liity tähän mitenkään!

8:12 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home