keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Tappakaa sairaat

Ylisen kehitysvammaisten kuolemien vanavedessä on paljastunut lisää: Lehtimäen opistossa on surmattu ainakin yksi terve nuori nainen.

Vammaisten henkilöiden oikeusturva - ja myös henki - on akuutissa vaarassa niin kauan, kunnes päättäjät ottavat resurssipulan vakavasti, muistuttaa kehitysvammaisista henkilöistä ja heidän omaisistaan muodostuva Kehitysvammaisten Tukiliitto. (YLE)


Rupeaa mietityttämään, miten paljon näitä on tapahtunut vuosien mittaan kenenkään kysymättä.

Nyt on tulossa lääkkeiden viitehintajärjestelmä. Sen mukaan lääkkeistä korvataan vain halvimman lääkkeen mukaan - sopipa se potilaalle tai ei.

Viitehinnan avulla voidaan lääkekorvausjärjestelmän kustannuksille asettaa rajat. Suomessa lääkekorvausmenot ovat kasvaneet reaalisesti 5 - 10 prosenttia vuosina 2000 - 2005.

Viime vuoden keväällä hallitus asetti tavoitteeksi, että lääkekorvausmenojen vuosikasvun yläraja olisi 5 prosenttia vuosina 2008 - 2011. (YLE)


Toisin sanoen, lääkeitä korvataan sen mukaan, mikä budjettiin sopii, ei sen mukaan, mikä potilaille sopii. Kuolkaa, peijakkaat!

Tässä tehokkuussysteemissä ei mitata ihmisarvoa, vaan ihmiset lasketaan rahassa.

Koska tulee todeksi se aikoinaan kierrätetty valokopiovitsi, jossa kehotettiin ihmisiä saapumaan krematorioon ja tuomaan omat polttoaineet mukanaan?

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Suurustetaanpa vadelmakiisseli riisitärkkelyksellä tai perunajauholla, tuloksena on samannäköinen ja samalta maistuva annos. Riisitärkkelys on vain paljon kalliimpaa... Jos sinä maksat muittenkin jälkiruuat, toivot kai että he tyytyvät järjellisempään vaihtoehtoon ja jos eivät, niin maksaisivat itse erotuksen.
Tätä viitehintajärjestelmä tarkoittaa.x

10:34 ip.  
Blogger Santeri Kyröhonka said...

Meni ensin väärään kirjoituksen, eli otetaan uusiksi,

Tarja Tallqvist teki jo 27.4. aloitteen hoitajien taustojen tarkistamiseksi.

Tätä lakialoitetta tukemaan on perustettu vetoomus osoitteeseen http://uri.fi/adressi

Tallqvist teki aloitteen, koska työssään lähihoitajana hän todisti jopa seksuaalisat hyväksikäyttöä, ja ko. hoitaja kykenee edelleen jatkaan töitään, koska hänen taustojaan ei tarkisteta.

7:21 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Jos mitään hintarajoja ei aseteta, niin sitten kaikki maksaa koko ajan enemmän. Kun tarkastellaan vain yhtä asiaa kokonaisuudesta (nyt lääkkeiden korvauksia), todetaan, että tämä on nyt niin tärkeä, että budjetista pitää löytyä tähän rahaa. No tietenkin budjetti on hyvin rajallinen, kaikki budjetista rahaa saavat tahot itkevät, kuinka heidän asiansa on niin tärkeä, että he ansaitsevat lisää raha juuri heidän asialleen.

Eihän ketään kielletä ostamasta sitä sopivaa lääkettä. Pitäisi mielestäni olla tyytyväinen, että ylipäätään saa _jotain_ korvauksia lääkkeisiinsä. Kuinka monessa maailman maassa on edes niin?

Nyt olen tietysti todella paha ihminen, kun edes uskallan kysyä tällaista, koska onhan jokaisen oikeus saada ilmaiseksi niitä lääkkeitä, mitä lääkäri heille määrää.

12:43 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home