lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Paasio-pakkomielle

eri eriparisten sukkien ikuinen ongelma

Sauli Niinistöllä on ongelma sukista.

Niinistön suhde sukkiin on alkanut kehittyä jo traumaattiseksi. Eduskunnan puhemies puhui sukkaongelmastaan myös eilen kirjansa esittelytilaisuudessa helsinkiläisessä kirjakaupassa.

- Maailmankaikkeudessa on varmasti iso musta aukko, johon sukat katoavat, hän naurahti.

Niinistö kummastelee kirjassaan, miksi ihmeessä sukkien pitää heti ensimmäisten pesukertojen jälkeen alkaa muistuttaa toisiaan niin, ettei oikeista pareista enää saa selkoa. (IL)

Eräs ystäväni valitti kerran, että pesukoneet syövät sukkia. Voipi olla niin - minun pesukoneeni ei syö, mutta syystä tai toisesta kulutan toista sukkaa enemmän kuin toista.

Joka tapauksessa - jos sukat alkavat muistuttaa toisiaan, niin missä on ongelma? Eihän niitä silloin sivullinenkaan erota. Ehkä Saulilla on Paasio-pakkomielle. Paasiohan ei ikinä päässyt eroon tarinasta eriparisista kengistään. Niinistön pakkomielle on saavuttanut katastrofaaliset mitat:

Niinistö kertoi laskeneensa, että sukkien yhdistelemiseen ja etsimiseen kuluu Suomessa vuosittain kuusi miljoonaa työpäivää.

Kirjassaan hän laskee, että kohtuullisestikin sujuneen sukkapyykin selvittelyyn menee aikaa yli puoli tuntia. Kun se toistuu kerran viikossa, se merkitsee Suomessa kolmisen tuhatta henkilötyövuotta sukanhakua. (IL)


Voi myös olla, että Saulilla on näköongelma, joka kertoo vanhenemisesta. Inhimillistä sekin, mutta suotta syyttää sukkia, jotka loppujen lopuksi ovat hiljaisia olentoja, joilla on alistuva luonne.

Vaatehuoneet ovat niin hämäriä, ettei niissä näe kunnolla. Merkitsemällä takki ja housut pysyvät samassa parissa. (IL, Niinistön haastattelu)

Minulla olisi vinkki. Niillä palkoilla pitäisi olla mahdollista ostaa kerralla tusina paria samanlaisia sukkia. Silloin niiden on pakko aina muistuttaa toisiaan. Ja jokaisen ostokerran voi panna erikseen muovipussiin tai laatikkoon. Kun tusinasta on jäljellä enää yksi sukka, mennään kauppaan ja ostetaan toinen tusina.

Niin, isoäitini polvella opin, että sukkia ostetaan kerralla kaksi paria. Kun sukat menevät rikki, ei ihan heti jää turhaa paritonta sukkaa. Köyhyyden opetusta. Vai miten se nyt meni - Siperia opettaa tai jotakin sellaista.


2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

http://www.help-tuote.fi/supi/index.html

6:26 ip.  
Blogger Ana said...

Ei VOI olla noin vaikeeta. Salen palkoilla ostaisi lisää valoa, kotiapulaisen, sukat nurjalta puolelta merkkaavan orjan tai mitä jumalauta tahansa. Ettäs kehtaa inistä, iso mies. Hankkisi oikeita ongelmia.

6:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home