lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Maddyn vanhemmat

Portugalin lehdistö ja poliisi ovat alkaneet syyttää nejä kuukautta sitten kadonneen Madeleine McCannin murhasta tytön vanhempia. Iltalehti esittää nyt kysymyksiä, joita minä olen jo esittänyt itselleni.

Väite siitä, että McCannien viikkoja katoamisen jälkeen vuokraamasta autosta olisi löytynyt Maddyn verta, tuntuu oudolta. Jos tyttö olisi kuollut unilääkkeeseen, verta ei olisi pitänyt vuotaa lainkaan.

Jos taas vanhemmat olisivat piilotelleet pientä ruumista viikkojen ajan toistaiseksi tuntemattomassa paikassa ja käyttäneet autoa sen hävittämiseen, ruumis olisi 25 päivän kuluttua ollut jo pahoin hajonnut. Sen olisi täytynyt jättää auton tavaratilaan hajun, joka tuskin olisi jäänyt helposti huomaamatta sivullisiltakaan. Ja jos autosta on löytynyt ratkaisevia todisteita, miksi se on edelleen McCannien käytössä? (IL)


Minulla on myös muita kysymyksiä. Maddyn vahemmat tulivat suoraan illalliselta (jossa heidät siis nähtiin koko ajan) hotellihuoneeseen ja nostattivat huudon. Missä välissä he olisivat ehtineet piilottaa ruumiin, jos tyttö olisi kuollut? Miksi kukaan kuuluseltu ei ollut nähnyt kumpaakaan vanhemmista kantamassa mitään, vaikka useita raportteja tehtiin muista henkilöistä, jotka kantoivat pikkutyttöä tai huopaan käärittyä nyyttiä?

Ja luonnollisesti, jos vanhemmat olisivat vahingossa surmanneet tyttärensä, miksi he olisivat myöhemmin siirrelleet ruumista, koska sen löytyminen maasta tai merestä olisi vahvistanut kidnappausteoriaa? Ja miksi tämä julkisuusrumpba? Eikö murhaajavanhemmille olisi olut edullisinta itkeä ja valittaa ja sen jälkeen totella Portugalin poliisi toivomusta mennä kotiin jäljelle jääneiden lastensa kanssa, palata normaaliin elämään ja antaa poliisin tehdä työtään? Miksi pitää tiedotustilaisuuksia, puhutella paavia ja niin pois päin, jos he olisivat halunneet piilottaa tapahtuman?

Taitaapa olla, että Portugalin poliisi on suhtautunut leväperäisesti jonkun hemmetin turistin ongelmiin ja sitten suivaantunut vakavasti, kun nämä odottavat heidän tekevänkin jotakin.

Miksi rikospaikkaa ei eristetty heti Maddyn katoamisen jälkeen? Miksi hotellihuone annettiin muiden vieraiden käyttöön, vaikka tapauksen tutkimukset olivat yhä kesken? (IL)

Ja miksi poliisi ei ole suostunut hyväksymään muita kuin englantilaisia syyllisiä? Naapurissa asuvan englantilaismiehen ja nyt vanhemmat. Entä hotellissa tapahtuneet murrot ja varkaudet, joiden takana todennäköisimmin on omaa henkilökuntaa, ainakin tiedonantajina?

1 Comments:

Blogger Ana said...

Ilta-jommassakummassa oli muutama päivä sitten mahtava lööppiteksti "Maddyn hiuksia löytynyt vanhempien autosta". Otin oikein kuviakin, valitettavasti päivän tiimellyksessä jäi julkaisematta ne.

7:28 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home