maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Maddy, osa 2

Älkää hankkiutuko Portugalissa poliisia lähellekään.

Maddy McCannin vanhempia jahdataan ympäri Eurooppaa. Heidän päiväkirjojaan ("Rakas päiväkirja, tapoin tänään tyttäeni"), tietokoneitaan (Blogi: Kerron, miten tuhosin tyttäreni ruumiin) ja kadonneelta lapselta jääneet muistoesineet halutaan poliisin huostaan.

Epäilyn syyksi on ilmoitettu mm. 25 päivää lapsen katoamisen jälkeen vuokratusta autosta löytyneet hiukset. Nyt viimeisen pengonnan kohde on eläinkrematorio.

Krematorion omistaja, Evert Hoos, 61, kertoi etsiville, että puolalaiseksi itseään väittänyt pariskunta ilmestyi krematoriolle kaksi viikkoa Maddyn katoamisen jälkeen. Hoosin mielestä pariskunnalla oli kuitenkin selvästi englantilainen aksentti puheessaan. (IL)

- Yleensä tänne saapuvat ihmiset ovat liikuttuneita ja kyyneleet silmissä, mutta he eivät olleet, Hoos sanoi. (IL)


Siis Portugalin poliisin mukaan Maddyn vanhemmat tappoivat tyttärensä ja piilottivat ruumiin viidentoista minuutin aikana. Sitten he veivät ruumiin hävitettäväksi eläinkrematorioon kaksi viikkoa myöhemmin kahdessa mustassa säkissä väittäen itseään puolalaisiksi. Sitten he vielä puolitoista viikkoa myöhemmin vuokrasivat auton ja kuljettivat siinä Maddyn ruumista, josta kaiken lisäksi jäi verijälkiä.

Mitään vaikutusta Portugalin poliisiin ei tee, että kolme vuotta aikaisemmin samalla alueella katosi Maddyn ikäinen tyttö. Poliisi hakkasi äidin tunnustamaan murhan, ja nyt poliisin epäiltyä kidutustapausta käsitellään suljetuin ovin.

Nelivuotiaan Madeleine McCannin katoamistapausta tutkivan poliisiryhmän johtoon kuuluva Goncalo Amaral joutuu vastaamaan syytteisiin, joiden mukaan hän peitteli todistusaineistoa ja kidutti kuulustelemaansa Leonor Ciprianoa, jota epäiltiin kahdeksanvuotiaan Joana-tyttärensä murhasta. (IL)


Äidistä on julkaistu Portugalissa pidätyskuvia, jossa hän näyttää pahoin mukiloidulta. (IS)


Sveitsistä on myös löydetty Maddyn näköisen ja lähes saman ikäisen Ylanan ruumis. Ylanan ryöstäjä ja surmaaja törmäsi ruumiin piilopaikan lähellä mieheen, ampui tätä ja tappoi itsensä. Hän asui Espanjassa Maddyn katoamisen aikoihin ja omisti valkoisen pakettiauton, jonka näköinen auto oli nähty hotellin lähellä Maddyn katoamisiltana.

Ylenia katosi heinäkuun 31. päivä Appenzellin kaupungista keskellä päivää. Pian läheisen St. Gallenin kaupungin metsästä löytyi Ylenian sieppaajaksi uskotun Urs Hans Von Aeschin ruumis.

Valkoinen pakettiauto yhdisti Espanjassa asustelleen Von Aeschin Madeleinen katoamiseen. Portugalilaisten silminnäkijöiden mukaan Algarvessa liikkui Madeleinen katoamisen aikaan samanlainen auto kuin Von Aeschilla oli. (IS)

Mielenkiintoista? Ei Portugalin poliisin mielestä.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

pyydän vain maineeni palautusta

9:19 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home