tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Eivät kuulu ihmiskuntaan

23-vuotias mies pakeni poliisia sunnuntaiaamuna juovuksissa Töysässä.

Mies kaahasi pyöräteiden ja jalkakäytävien kautta asuntoalueen pihakadulle, jolla juuri samaan aikaan pyöräili lapsia. Myös pihoissa leikki lapsia.

Silminnäkijöiden mukaan auto ajoi noin 60 kilometrin tuntinopeutta, vaikka nopeusrajoitus pihakadulla on vain 20 km/t. (IS)

Piha-alueilla oli lapsia pyöräilemässä ja leikkimässä.

- Huusin tenaville, että menkää tien sivuun, joku hullu tulee ja lujaa. Lapset ehtivät juuri tieltä pois, kun auto suhahti hirmuvauhtia ohi.

Mörösen 12-vuotias tyttö huomasi tilanteen ja varmisti, että pikkusisko ja -veli ehtivät alta pois.

- 9-vuotias tytär oli jälkeenpäin hirmu järkyttynyt. Hän sanoi, että olisi varmasti ajanut pyörällä auton alle, ellei isosisko olisi huutanut. (IS)

Kyseinen ajaja oli jäänyt tänä vuonna jo yksitoista kertaa kiinni kortitta ajosta. Hän oli myös toinen omistaja ja matkustaja siinä kelvottomassa kunnossa olevassa Toyotassa, joka oli terrorisoinut aluetta, kunnes 16-vuotias menehtyi auton alle. Hänelle on myös jo kolmas kerta, kun hän on osallistunut hengenvaaralliseen tilanteeseen.

Voisi kuvitella, että kun on ollut osallisena järkyttävään tapahtumaan ja nähnyt itse, miten kuollutta viedään pois, olisi oppinut elämäniäkseen. Mitä näille voi tehdä? He eivät kuulu ihmiskuntaan.

Ikävää, että minäkin kuulun siihen sivistyneeseen osaan, joka ei voi hyväksyä kuolemanrangaitusta. Tuntuu, että tällaisille ei voi järkevästi tehdä muuta kun taluttaa lempeästi tallin taa ja ampua.

Löytyykö muuta keinoa? Karkoitettaisiinko heidät Nauru-saarille? Siellä ei tiettävästi ole autoja.


3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Luin sen saman jutun. Sen jälkeen ajelin rauhallisesti kapeaa ja kiemurtelevaa kylätietä, kun yhtäkkiä vastaani syöksyi keskellä tietä mönkijä. Se ajoi taatusti kovempaa vauhtia kuin minä. Tein äkkiliikkeen oikealle ja mönkijä mahtui vasemmalta puoleltani niukin naukin. Vähän säikähdin. Senkin kylätien varrella asuu lapsia.

10:16 ip.  
Blogger Ana said...

Luoti parantaa parantumattoman. Kannatetaan.

11:15 ap.  
Blogger Alceste said...

Luodit maksavat rahaa, köyden voi käyttää uudestaan. Keikkumaan.

11:40 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home