lauantaina, huhtikuuta 29, 2006

Kunnanhoidokin sananvapaus

Tampereella elää ja vaikuttaa sammakkoautomaatti Päivi Sillanaukee. Vanhainkoti Koukkuniemen asiassa hänen suustaan tipahtelee pelkkiä sammakoita. Nyt on pöytään jysähtänyt oikea rupikonna.

3.5 on sananvapauden päivä. Sellaista tarvittaisiin myös Tampereella, jotta apulaiskaupunginjohtaja Sillanaukee saataisiin pohtimaan puherajoitusten oikeutusta suhteessa Suomen perustuslakiin. Juttu Sillanaukee vs. Suomen perustuslaki alkoi näin:

Koska Koukkuniemen vanhusten asia on nyt kovasti esillä, lehden toimitus halusi saada yhden vanhuksen oman näkökulman. Idea oli, että vapaaehtoinen Koukkuniemen asukas pitäisi yhden päivän ajan päiväkirjaa. Hoitohenkilökunnan kanssa ehdotuksesta keskusteltiin, ja vastaanotto oli perin myönteinen. Sitten jysähti.

- Apulaiskaupunginjohtaja Päivi Sillanaukee kieltää jyrkästi jutun tekemisen.
- Vanhusten arki pitää rauhoittaa, ilmoitti Sillanaukee.

Sananvapauden päivän terveiseni sille sammakkoautomaatille: kieltäkää saman tien omaisten käynnit Koukkuniemessä tai vetäkää mikrofonit kattoon. Olisihan kamalaa, jos joku vanhus uskaltaisi sanoa jonkun sanan ihan itse, ilman apulaiskaupunginjohtajan valvontaa. Ehkä pitäisi kieltää myös vapaaehtoisten työntekijöiden tulo alueelle ja erityisesti vanhusten ulkoiluttaminen. Tuuli ja järven loiske peittävät sanat alleen. Kauheaa, jos joku vanhus pääsisi livauttamaan vapaan sanan jollekulle. Entä, jos nähdään vanhuksen sujauttavan paperilapun jonkun käteen? Aita alueen ympärille, ruumiintarkastus portille, paperit ja kynät heti takavarikoitava! Totuus on vaarallinen asia ja sananvapaus Päivi Sillanaukeelle täysin sietämätön! Totuus on Sillanaukeen!