keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

Pienet sähkölaitteet

Ympäristö- ja kierrätysjärjestöt ovat YLEn uutisten mukaan huolissaan sähkölaitteiden korjaamisesta. Syytä on. Ihan pikkuvikojen takia täytyy heittää käyttökelpoisia vehkeitä menemään. Minulla on levysoitin ja paljon LP-levyjä. Soitin on kalliisti varjeltava antiikkiesine, koska uutta ei käsittääkseni saa ja levyt ovat rakkaasti rakastamiani. Siitä katkesi johto ja vein sen sähköliikkeeseen. Nuori mies sanoi nyreästi, että tuollaisia ei korjata. Takahuoneesta tuli eläkeikää lähestyvä mies, joka sanoi, että pikkujuttuhan tuo on. Hän nappasi laitteen ja lankapihdit ja kymmenessä minuutissa paikansi vian, nappasi viallisen pätkän pois ja yhdisti päät. Taas toimii. Hintakin oli kohtuullinen (ja olisin ollut valmis maksamaan enemmänkin).

Miksi muka tällaista ei voisi tehdä enemmänkin? Useimmat korjaukset olisivat yhtä yksinkertaista luokkaa. Säästytään jätteiltä ja moni laite ei ole korvattavissa, niin että kauppojenkaan ei tarvitse rutista, että uuden myynti estyy.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ei syytä huoleen - uusiakin levysoittimia kyllä saa. DJ-kulttuuri pitää siitä huolen. Ei löydy joka kaupasta, mutta asiansa osaava kodinkoneliike tilaa kyllä. Ei ole halpaa, mutta jos vanha soitin tulee joskus tiensä päähän...

10:19 ip.  
Blogger Lentojätkä said...

Näin vinyylifetisistinä täytyy lisätä: levareita menee nykyään kaupaksi hurjasti.

DJ-vehkeitä käytännöllisempää ja halvempaa on ostaa vaikka Regan tai ProJectin alemman hintaluokan kiepitin.

Esmes ProJect Debut III maksaa äänirasian kanssa Suomessa 250e. Jos se sinun vimpain nyt sattuisi lopullisesti laukeamaan.

3:52 ip.  
Blogger Mette said...

Kiitoksia näistä helpottavista tiedoista.

6:49 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home