torstaina, kesäkuuta 16, 2005

Terry Schiavo Revisited

Maliskuussa letkuista irroitetun Terry Schiavon ruumiinavauspöytäkirja on tullut. Se on murheellista luettavaa Terrin vanhemmille, joskin vapauttavaa hänen leskelleen. Siitä käy ilmi, että Terrin aivot olivat kutistuneet puoleen normaalista, eikä häntä millään keinolla olisi pystytty elvyttämään. Lisäksi näkökeskus oli tuhoutunut, joten Terri oli sokea. Mitään merkkejä pahoinpitelystä ei myöskään esiintynyt - kuoleman syynä oli nestehukka.

Kun on hyvä riita saatu aikaan, sitä on jatkettava, vaikka syy olisi poistunut. Terrin vanhemmat valittavat nyt, että Terri olisi voinut elää ainakin kymmenen vuotta, ellei häntä olisi brutaalisti surmattu. He ovat myös nostaneet pöydälle väitteen, että kun Terri alkuperäisesti menetti tajuntansa, mies soitti hälytyskeskukseen vasta tunnin kuluttua tajunnan menetyksestä ja jatkavat vihjailevasti, että mies oli Terrin kanssa kahden sen tunnin ajan. Mies puolestaan sanoo, että hän soitti välittömästi tömähdyksen jälkeen. Vanhemmat julistavat myös, että Terrillä ei ollut bulimiaa, kuten mies väittää. Tosin asiaa tutkittiin useasti eri oikeusasteissa näiden viidentoista vuoden aikana, eikä mitään merkkejä pahoinpitelystä löytynyt.

Hyvä riita saadaan myös Terrin tuhkien hautaamisesta. Kiistan molemmilla osapuolilla on eri hautapaikka valmiina.

Suru takertuu välillä ihmisiin ja saattaa ilmetä agressiivisuutena. Siitä pitäisi päästää irti, mutta monet vievät sen hautaan mukanaan. Tämä taitaa olla niitä juttuja.